Hyundai toont eerste beelden van Ioniq 5

Hyundai Motor Company toont de eerste foto’s van de langverwachte IONIQ 5, de middenklasse CUV die het eerste model wordt van IONIQ als specifieke merknaam voor elektrische auto’s.

IONIQ 5 wordt het eerste model van Hyundai Motor Group op het Electric-Global Modular Platform of E-GMP. Dat is een bijzonder vernieuwend ontwerp, speciaal bedacht voor elektrische auto’s met batterijen en de start van een nieuw tijdperk in de groene mobiliteit van het merk.

Hyundai belooft voor IONIQ 5 een uitzonderlijk en extreem vernieuwend design, dat alleen toegepast kon worden op elektrische auto’s, en waarmee al gehint wordt naar een fundamenteel nieuwe kijk op design.

Designelementen die meteen in het oog springen zijn de Parametric Pixels, een knipoog naar de kleinste eenheid van digitaal ontwerp, en een ecologische Color Material Finish (CMF) die de link legt tussen analoog en digitaal. De voorkant van IONIQ 5 valt meteen op dankzij de op pixels geïnspireerde koplampen met digitale technologie. En IONIQ 5 wordt ook de eerste Hyundai met een ‘clamshell’ motorkap, die de volledige breedte van de auto omvat en zo komaf maakt met koetswerknaden, voor de ultieme high-tech look.

Optimaal aerodynamische velgen bouwen verder op het Parametric Pixel designthema, en zijn met hun 20 duim meteen de grootste wielen die ooit op een elektrische Hyundai werden gemonteerd.

“IONIQ 5 gaat echt een volledig nieuwe manier lanceren waarop klanten van elektrische auto’s kunnen genieten, en dat allemaal met een knipoog naar het oorspronkelijke design-DNA van Hyundai”, vertelt Senior Vice President en hoofd van Hyundai’s Global Design Center SangYup Lee. “Te beginnen met deze IONIQ 5, gaat ons nieuwe merk nieuwe paden verkennen, met als enige doel de nieuwe referentie te worden in de wereld van elektrisch aangedreven auto’s.”

Voor IONIQ 5 wordt in februari 2021 een digitale wereldpremière gepland.

Ander nieuws

Lees hier enkele andere nieuwsberichten!

Wereldpremière bij Garage Verhenne

Wereldpremière bij Garage Verhenne

WereldpremiÈre bij Garage VerhenneElektrische middelgrote cross-over…? Achterwielaandrijving, vierwielaandrijving…? Rijbereik tot meer dan 510km…? Opladen van 10% tot 80% in 18 minuten…? 0 – 100km/u in 5,3 sec…? Allemaal mogelijk met de IONIQ 5 ! Binnenkort te...

Lees meer
Hyundai toont een glimp van de nieuwe crossover-SUV Bayon

Hyundai toont een glimp van de nieuwe crossover-SUV Bayon

Hyundai toont een glimp van de nieuwe crossover SUV BayonHyundai heeft nieuwe afbeeldingen vrijgegeven van zijn geheel nieuwe crossover SUV, Bayon. Een serie beelden bij weinig licht onthult een breed en verbonden ontwerp met een strakke, hightech look. Het bedrijf...

Lees meer
Nieuwe dealer van Hyundai

Nieuwe dealer van Hyundai

Ontdek onze nieuwe showroom!Beste klanten, zoals u weet heeft Mitsubishi Motors Japan besloten om de uitvoer van nieuwe wagens naar Europa te stoppen. Dat heeft voor ons als Mitsubishi dealer en voor u als Mitsubishi klant verstrekkende gevolgen. Wij blijven geloven...

Lees meer